10x Handige Apps rondom je Zwangerschap

Ben je zwanger en zoek je handige en leuke apps die je in deze periode kunt gebruiken? Lees dan snel verder. Aanvullingen en tips zijn uiteraard altijd welkom:

1. Babynamen App NL - Zwangerschap

Het vinden van een naam voor je kindje; het blijft een lastige klus. Hoe baan je je een weg door al die duizenden namen op internet? De app Babynamen NL heeft het kaf al van het koren voor je gescheiden en toont je een mooie en overzichtelijke lijst van jongens en meisjesnamen. Je kunt een favorietenlijstje aanmaken en delen met anderen zodat jij en je partner samen de perfecte naam kunnen vinden.

Beschikbaar voor iOS en Android.

2. BewustZwanger (Zwangerschap)

De app BewustZwanger is een zwangerschapscursus die jou en je partner voorbereiden op het ouderschap en de band met je baby. De app is ontwikkeld door psychologen die gespecialiseerd zijn in zwangerschap en baby's. Door zelf na te denken over thema's die een rol kunnen spelen en door leuke filmpjes over bijvoorbeeld communicatie met baby's, leer je veel over wat je baby van jou nodig heeft om lekker in zijn of haar vel te zitten.

Beschikbaar voor iOS en Android.

3. Doula Bevallingscoach (Bevalling)

Deze app biedt je net dat extra beetje ondersteuning tijdens je bevalling. Met de Doula Bevallingscoach app heb je vanaf de eerste wee een ervaren verloskundige aan je bed. Verloskundige Marij coacht je liefdevol door je weeën heen. Je hoeft alleen maar te luisteren; haar stem laat je ontspannen. Als je wilt, kun je er mooie muziek bij aanzetten.

Beschikbaar voor iOS en Android.

4. GezondGroeien (Tijdens en na Zwangerschap)

Goed eten tijdens je zwangerschap is belangrijk. Met deze app van het Voedingscentrum heb je altijd en overal antwoord op je vragen over gezonde voeding tijdens je zwangerschap voor jou en je kindje. De app staat boordevol tips, weetjes en recepten. Ook kun je de groei en ontwikkeling van je kind in je buik en de eerste jaren daarna volgen. Als je de (verwachte) geboortedatum van je kind invult, dan krijg je steeds nieuwe relevante weetjes die afgestemd zijn op jouw situatie.

Beschikbaar voor iOS en Android.

5. Muziek voor de Foetus (Zwangerschap)

Wist je dat ongeboren baby’s vanaf zestien weken muziek kunnen horen en er zelfs op kunnen reageren? Het afspelen van muziek helpt zowel moeder als baby te ontspannen. Er zijn verschillende apps online te vinden die klassieke muziek en/of slaapliedjes op een plek verzameld hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn de gratis apps Prenatal Lullabies (Android) en Prenatal Music (iOS). De apps kan je ook na de geboorte van je kindje gebruiken om hem of haar in slaap te laten vallen.

6. My Baby’s Beat (Zwangerschap)

Met deze app kan je naar de hartslag van je ongeboren kindje luisteren en deze delen via e-mail, WhatsApp of Facebook. De app is ontworpen voor vrouwen die tussen de 30e en 40e weken zwanger zijn. Onthoud wel: het werkt voor de één beter dan voor de ander, maar het is het proberen waard! Lees van tevoren goed de instructies door.

Beschikbaar voor iOS en Android.

7. SamenVoeden (Na de Geboorte)

De eerste paar maanden na de geboorte word je vaak aangeraden bij te houden hoe vaak en hoe lang je baby drinkt, samen met hoeveel hij groeit, plast en poept. Hiermee krijg je zicht op het ritme van jou en je kindje. Met behulp van de app Samen Voeden kun je dit gemakkelijk digitaal bijhouden. Ook geeft de app informatie over borstvoeding, flesvoeding en tips bij voedingsproblemen. Dus gooi de schriftjes maar weg, gebruik gewoon deze app!

Beschikbaar voor iOS en Android.

8. WeeënTimer (Bevalling)

Het moment is eindelijk daar: de weeën zijn begonnen! De WeeënTimer app is de applicatie voor het bijhouden van je weeën. Door enkel op de start en stop knop te drukken kan je ze gemakkelijk timen. In het weeën overzicht worden de weeën gegevens in een gemakkelijk te lezen formaat weergegeven. Hierdoor is het eenvoudig om te bepalen wanneer de arts/verloskundige geraadpleegd moet worden. Je kunt vanuit de app ook je verloskundige bellen.

Beschikbaar voor iOS.

9. ZwangerschAppassistent (Zwangerschap, Bevalling en Kraamtijd)

Vanaf vier weken zwangerschap tot twee weken na de bevalling krijg je via deze app elke dag een tip van een collega-zwangere, verloskundige of andere deskundige. Ook wordt er aandacht besteed aan de aanstaande vader en het gezin.Je kunt gemakkelijk je afspraken bijhouden, een leuk persoonlijk dagboek met foto’s maken en overzichtelijke lijsten met spullen die je nodig hebt opstellen. Kortom: een praktische gids direct bij de hand.

Beschikbaar voor iOS.

10. Zwanger & Baby app (Zwangerschap tot Baby’s Eerste Verjaardag)

Wil je alle informatie omtrent jouw zwangerschap het liefst op een plek hebben? Met de Zwanger & Baby app van Ouders van Nu lees je alles wat je moet weten over je zwangerschap én de tijd daarna: van de ontwikkeling in je buik tot je baby’s eerste verjaardag. De app heeft onder andere nuttige info en weetjes over je zwangerschap en de groei van je baby, een forum waar je met andere (aanstaande) ouders kan praten en relevante artikelen, video’s en nieuwtjes.

Beschikbaar voor iOS en Android.

U bent hier

Evelien Duurzaam Zwanger

Ruim 1,5 jaar geleden ben ik trotse moeder geworden van dochter Charlie.

Mijn zwangerschap verliep heel goed en zo ook mijn... Lees meer

Duurzaam Zwanger Kaartenhuis

Wat begon als een traditie in Amerika is ook in Nederland bijna niet meer weg te denken; babyshowers. Met een babyshower wordt de komst... Lees meer

Duurzaam Zwanger Single Kinderwens

En toen kwam het moment dat ik met een fles wijn mijn ‘kind’ aan het uitzoeken was.

Wat nou als ik geen man vind waarmee ik een... Lees meer

Foto: Elina Abdrakhmanova

Isabella, co-founder van Go With The Glow, verwacht binnenkort haar eerste kindje. Go With The... Lees meer

Mindful Moments Duurzaam Zwanger

Het is een nieuw fenomeen: de parentale burn-out. Vooral hoogopgeleide en deeltijds werkende vrouwen zijn vatbaar voor het fenomeen.... Lees meer

Artipoppe Duurzaam Zwanger

Wanneer je je moederlijke instinct altijd kon volgen, zou je je baby waarschijnlijk het liefst zo veel mogelijk dichtbij je houden. Door... Lees meer

GeboorteSpecialist Trauma Duurzaam Zwanger

Over veel dingen in het leven kunnen we controle uitoefenen,  maar juist tijdens de geboorte van haar kind is de moeder heel kwetsbaar... Lees meer

Een Kijkje in het Leven van een Verloskundige duurzaam zwanger

Een perfecte kerst

Een mooie gedekte tafel, kaarsjes aan, de kerstboom prachtig versiert, de geur van verse broodjes en genieten... Lees meer

Duurzaam Zwanger Zwangerschapscursussen

De grote dag breekt bijna aan … Spannend! Voor velen is een goede voorbereiding en vertrouwen in het ‘eigen kunnen’, het halve werk. Het... Lees meer

Pagina's