Dagboek van kersverse moeder Eline

Hoe is het om een kersverse moeder te zijn in een gezin met drie kids? Het is in ieder geval nooit rustig in het huis van Eline, vriend Daan, Tijmen (4), Yfke (2) en de pasgeboren Hugo! Gelukkig houdt Eline wel van een beetje reuring… De dagen dat de oudsten naar school en de kinderopvang gaan, geniet ze volop van haar verlof met de baby alleen. Een dag uit het gemiddelde leven van kersverse moeder Eline.

6:30 uur
Ik ben om half zeven wakker geworden door ons zoontje Tijmen. Ik schrik als hij op mijn wang tikt, want ik was nog in diepe slaap. Ik draai me om en zie dochter Yfke van twee languit tussen ons in liggen. Yfke heeft er, sinds de geboorte van Hugo, een kunst van gemaakt om ergens gedurende de nacht bij ons in bed te kruipen. Want 'wat Hugo mag, dat mag ik ook!'. Ik laat haar maar even, het gaat wel weer over. Om vijf uur heb ik Hugo nog een fles gegeven. Gelukkig viel hij snel weer in diepe slaap. Opstaan maar! Manlief Daan staat reeds onder de douche. Vanaf nu moet de snelheid erin anders komen we te laat op school en op de kinderopvang.

8:00 uur
Daan moet vandaag om half acht de deur uit dus het komt grotendeels op mij aan. Op het moment dat hij de deur achter zich dichttrekt, wordt Hugo wakker. Snel verschoon ik hem en leg ik hem onder toeziend oog van grote broer en zus in de box. Tijd om even rustig te knuffelen is er nu helaas niet, maar straks gelukkig wel! Om tien over acht lopen we met zijn allen naar school om eerst Tijmen weg te brengen, vervolgens gaan we door naar de kinderopvang van Yfke. Tevreden loop ik daarna terug naar huis; de rust tegemoet.

9:00 uur
Eenmaal thuis ga ik voorzichtig zitten aan de eettafel. Ik heb de draagdoek nog om met een slapende Hugo erin. Hij kan elk moment wakker worden voor de fles. Maar nu is het eerst even mijn beurt. Ik maak voor mezelf een lekkere cappuccino; ik vind altijd dat ik dat wel heb verdiend na de drukke ochtendspits. Na de cappuccino doe ik Hugo in bad en geef hem daarna de fles. Snel stop ik nog een was in de wasmachine en leg de volgende vast klaar. Dit stopt echt nooit! Ik dank de uitvinder van de wasmachine op mijn blote knieën!

10:00 uur
Ik pak mijn tas in voor een koffie met vriendinnen. Melkpoeder, koud en warm water, extra setje kleding, doekjes en luiers… Ik moest wel weer even wennen aan het gesleep, maar lang leve mijn verlof! In een leuk koffietentje klets ik gezellig bij, terwijl Hugo lekker, ontspannen op mijn arm ligt. Hij is rustig en vindt het fijn om mijn stem te horen, af en toe dommelt hij weg. Ik voel me een trotse moeder.

13:00 uur
Ik ben weer thuis en Hugo ligt wat onrustig op mijn arm. Ik merk dat ik geïrriteerd raak, maar het kleine mannetje kan er natuurlijk ook niets aan doen. Wanneer had hij ook alweer de laatste fles gehad? Hij heeft gewoon honger. Na een flinke fles leg ik hem lekker in zijn bed voor een lange middagslaap. Ik ruim even op, werk wat was weg, check mail, haal een stofzuiger door huis, maak twee boterhammen en ga snel zelf ook even liggen. Om 16:00 uur komt nog een vriendin langs voor een wijntje en we lachen heel wat af!

17:00 uur
Hugo heeft lekker geslapen en krijgt rond half 5 weer een fles. Hij zit goed in een vast ritme en dat vind ik heel prettig. Rond kwart over vijf lopen we, Hugo dit keer in de wandelwagen, naar de BSO en kinderopvang om de kinderen op te halen. Eenmaal thuis ligt Hugo lekker in de box gefascineerd te kijken naar de draaiende mobiel, terwijl ik begin met het avondeten. Niet mijn favoriete moment van de dag want ik kom regelmatig handen tekort. Vanaf nu is Hugo meestal een beetje onrustig en zijn de andere twee druk en hongerig. Ik ben altijd blij als Daan weer thuis is.

20:00 uur
De kinderen liggen in bed en ik zit lekker op de bank met Hugo op mijn arm. Hij ligt tevreden om zich heen te kijken en een gelukzalig gevoel overspoelt me. Ik wil dan dat hij voor altijd klein blijft. Ik geniet zo enorm van die tijd met hem samen. Doordat ik druk ben met de andere kinderen maak ik echt bewust tijd voor een moment samen aan het einde van de dag. En juist dat zorgt ervoor dat ik zo enorm geniet. Van mij mag zo’n moment voor eeuwig duren!

Deze merken raad ik elke (kersverse) moeder aan:

  • Puckababy en Aden Anais Swaddle doeken. Hugo was vanaf het begin af aan een actieve baby, ’s nachts slaapt hij daarom in de Puckababy Piep. Overdag baker ik hem, wanneer hij een lange middagslaap in bed doet, in een hydrofiel doek.
  • Berg zalf van Dr. Leenarts! Hugo had best wat last van berg. Deze zalf breng je aan en na een paar uurtjes kam je zo de losse schilfertjes van zijn hoofdje af.

Mijn gouden tips voor (kersverse) moeders:
Vertrouw op je moederinstinct en durf dat uit te dragen. Als moeder weet je precies wat goed voor je baby is. Bewaak je eigen grenzen in je kraamtijd, doe het vooral zoals jij het wil. De rest past zich maar lekker aan!

U bent hier

Gemiddeld draagt een kindje 5 luiers per dag. Als ze net geboren zijn heb je zelfs nog vaker een luierwissel. Wat gebeurt er met al die... Lees meer

Met een warme kop thee in mijn handen staar ik naar mijn laptop scherm. Ik heb het koud en met moeite kan ik mijn ogen open houden. Op... Lees meer

Miskraambegeleiding

1 op 4.
Cijfers. Wat moet je er mee? Wat kun je er mee? Wat zegt het?
Anders gezegd is het 25%. Andere getallen met dezelfde... Lees meer

Hoera, je bent zwanger!
Misschien is het heel snel gegaan, misschien heb je meer geduld nodig gehad of ben je zelfs onder... Lees meer

De zomer is mijn favoriete seizoen! Lange zwoele zomeravonden in de tuin, bbq aan, zwemmen, naar het strand..... maar de hele dag binnen... Lees meer

Marieke en Veerle - verloskundigen

Zittend aan de waterkant overdenk ik mijn dienst. Ik heb een onbevredigend gevoel. We hebben keihard gewerkt, alles geprobeerd en toch... Lees meer

Nederland is een land waarin we graag fietsen. We leren al vrij vroeg om te fietsen, vaak niet op een gewone fiets maar met behulp van... Lees meer

Yay! Wat hebben we hier naartoe geleefd, onze eerste vakantie samen met Sammy. Eind mei stapten we met de hele familie in het vliegtuig... Lees meer

Ik ben inmiddels 38 weken zwanger en ik deel graag mijn favoriete items met jullie!

Een jumpsuit (met korte mouwen)
Ik vind... Lees meer

Pagina's