Sandrine Duurzaam Zwanger Baby

Deel 4: op weg naar onvergetelijke dagen

Ik lig op de grond in de 'butterfly-pose'. Zo krijg ik even de tijd om over deze blog na te denken. Het is het moment van rust nemen ('savasana') na de les. Zoals altijd bij mij is dat juist hét moment om teksten te verzinnen. Net zoals het feit dat om 03.00u 's nachts de meeste van mijn blogs geschreven worden. 

Ondertussen hoor ik zachtjes het gerinkel van haar armbandjes en ik concentreer me. Op de blog dan. Oh nee, op de ontspanning. 

Ik ben niet het type voor zwangerschapsyoga, ik wil pit en actie en kijken hoe ver ik kan gaan met die dikke buik in plaats van klétsen tegen mijn buik. Ik heb tijdens mijn zwangerschappen een raar soort liefde met het ‘onzichtbare’ leven.

Het was een pittige les, yoga-barre. Tijdens de combi les van yoga, pilates en ballet komen flexibiliteit, kracht en souplesse aanbod. Zachte handen en armen en 'pointy toes'. Zoals ik al eerder zei (hier, in blog 1) heb ik het ritmegevoel van een blok beton en is dansen - uit angst - nooit echt wat geworden. Maar op deze manier kan ik toch nog wat van dans mee pakken, een basis leggen. 

Bovendien ben ik zo zwanger en toch 'adorable' en kom ik met wat onhandigheid nog wel enigszins weg bij mijn mede cursisten. Alleen niet bij Rachel. Rachel van Koesveld, een pittige tante die een kracht uitstraalt van tien lichtbronnen bij elkaar. Jeetje zeg, ze is kleiner dan ik (en dat zegt wat!) maar wát een vrouw!

Dit was de laatste les voor de bevalling. Twee dagen later begint mijn marathonnetje bevallen en nog eens twee dagen later is onze mooie en tweede dochter Pomm geboren. 

Ik denk tijdens de bevalling weer aan het vele sporten, de diep verstopte buikspieren die me weer hebben geholpen omdat ze zo fijn getraind waren. De momenten dat ik mijn benen op de barre moest leggen of de plié's maakte, de schuine buikspieren die ik moest activeren terwijl anderen de rechte meenamen op de maat van Adèle’s stem... Het heeft allemaal geholpen. Je kunt veel zeggen en ik had (en heb misschien nog steeds wel) veel op mezelf aan te merken, maar het bleek maar weer dat die buikspieren die je níet ziet (hè fijn zeg), wél goed getraind waren. Binnen twee minuten was ze eruit. Ik zeg: PR-retje (term in de sportwereld voor persoonlijk record)? 

En daarna? Savasana. Met kleine baby Pomm.

Blogger Info Sandrine Duurzaam Zwanger

Dit is Sandrine. 31 jaar, samen met Tim, mama van dochter Pleun en Pomm. Als jonge moeder deelt ze op originele wijze haar avonturen. Ze vlecht zoveel mogelijk de duurzame nieuwste ontdekkingen in lifestyle, health en fashion in een druk leven en probeert ook de essentie, humor en het geluk uit de kleine dingen te halen. Hierover kan ze eindeloos schrijven. En dat doet ze met liefde voor DuurzaamZwanger.

U bent hier

Natuurlijk houdt het leven niet op wanneer je kinderen krijgt, sterker nog, mijn leven is rijker dan ooit! Maar het wordt wel anders.... Lees meer

Naar aanleiding van mijn blog over bevallen nam Drs. Mama contact met mij op of ik open stond voor een privé cursus aan huis. Dit is een... Lees meer

Duurzaam Zwanger Optimale Bevallingsvoorbereiding

- Advertorial -

Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap is een gezond voedingspatroon belangrijk. Heb je een kinderwens? Dan... Lees meer

Duurzaam Zwanger Optimale Bevallingsvoorbereiding

In mijn laatste blog vertelde ik over de reacties die ik kreeg als ik vertelde over mijn traject. Juist die reacties kreeg ik ook van... Lees meer

Duurzaam Zwanger Vakantie

Het is zomer! Tijd voor wat tips voor duurzame (gezins)vakanties…

Voor mij begint de vakantie al tijdens het zoeken en boeken. Ik... Lees meer

Een ongeluk zit in een klein hoekje... Weten wat te doen? Deze cursussen zijn speciaal gericht op de ongelukjes die in de eerste jaren... Lees meer

Evelien heeft speciaal voor DuurzaamZwanger.nl de natuurlijke huidverzorging van SMPL gereviewed, en deelt haar ervaringen! 

Een... Lees meer

Odilie van der Zande is 35 jaar oud en woont samen met haar man Rob in Utrecht. Ze is op dit moment 29 weken zwanger van hun eerste... Lees meer

Door de snelle groei van kinderen blijf je de kast opnieuw opruimen en nieuwe kleding aanschaffen. Ruilen is de oplossing bedacht Cerian... Lees meer

Pagina's