Even voorstellen: onze nieuwe contributor Saskia

 

Wij stellen je graag voor aan Saskia. Ze woont samen met haar man in een appartement in het midden van het land en is in verwachting van haar eerste kindje, een jongetje.

Nu ik dit schrijf ben ik 32 weken zwanger van een zomerkindje, een jongetje. In mijn droom kan hij vanaf dag 1 al met volzinnen praten (lang leve de bizarre dromen tijdens deze maanden), maar alsnog, de tijd gaat, zo cliché, zo ontzettend snel!

“Laten we gewoon zien wanneer en of het ons mag gebeuren”. Dit zeiden we voor mijn gevoel nog maar een paar maanden geleden. Na een maand stond ik met een test in mijn handen met daarop 2 hele mooie streepjes. Zo bijzonder! We voelen ons bevoorrecht omdat zo snel zwanger worden alles behalve vanzelfsprekend is. Mijn naam is Saskia, 28 jaar en ik woon samen met mijn man (in februari getrouwd!) in een appartement in het midden van het land. Steeds meer zorgvuldig uitgezochte babyspullen doen hier zijn intrede en ik heb nesteldrang ten top! De babykamer, babykleertjes waarmee hij meer op een berenbaby lijkt dan een mensenbaby en natuurlijke verzorgingsspulletjes. Mijn dagelijkse leven bestond tot voor kort voor een groot deel uit mijn werk in de cultuureducatie. Erg druk, erg leuk en ik dacht hier op mijn plek te zijn. Helaas is daar tijdens mijn zwangerschap onverwachts een einde aan gekomen en dat liet mij nadenken. Mijn eerste reactie was stress, want ik wist even niet hoe het allemaal zou moeten zonder deze zekere toekomst. Nu ben ik juist heel dankbaar dat ik juist nu de tijd heb om zo bewust met de zwangerschap, het kindje en mijzelf bezig te kunnen zijn. Ik leer beter te ontspannen en leer begrijpen waar ik gelukkig van word. Dit doe ik door tijd voor mijzelf te nemen; onder andere meer boeken lezen dan ooit tevoren, bewegen en te leren wat beweging en voeding met je lichaam doet en tijd door te brengen met de mensen om mij heen. Ik grijp dit moment ook met beide handen aan om straks als de kleine een paar maanden is, mijn werk compleet om te gooien. Ik wil voor mijzelf aan de slag als fotografe. Van mooie verhalende beelden, mensen, creativiteit en voor mijzelf werken, daar word ik nou écht blij van! Spannend vind ik het zeker, want een kindje zorgt al voor zoveel verandering, maar ik zie het als een mooi avontuur en een cadeau voor mijzelf.

Naast fotografie word ik blij van hardlopen en yoga, schrijven, buiten zijn in de natuur of in leuke, oude steden rondslenteren met mijn camera en op zoek gaan naar leuke winkeltjes, musea en koffietentjes voor een cappuccino met taart en na de zwangerschap ook weer een lekker glas wijn in de zon. Verder houd ik van creatief zijn in de keuken en ik kan niet wachten om straks dat kleintje daarbij te betrekken.

Ik vind het belangrijk om na te denken wat voor impact wij hebben op de wereld en wat voor impact alles heeft op mijzelf en binnenkort op ons kindje. Van voeding tot mijn uiterlijke verzorging en kleding, van gelukkig zijn tot het opruimen van ongebruikte spullen. Mijn verzorgingsproducten zijn zoveel mogelijk natuurlijk en met als het kan, zo weinig mogelijk verpakkingen. Kokosolie werkt bijvoorbeeld fantastisch als make up remover, Aleppo zeep kan zorgen voor een minder droge huid tijdens de zwangerschap en jaren geleden had ik zelfs een geurtje van Zwitsal, maar straks verzorg ik mijn kindje liever met producten van bijvoorbeeld Naïf. Vanzelfsprekend denk ik nu ook graag na over de keuzes die wij voorlopig voor hem moeten maken. Wat vinden we belangrijk om hem mee te geven? Welke omgeving geven wij hem? En welke producten en voeding wil ik gaan gebruiken om hem te verzorgen? En natuurlijk dromen wij ook weg over onze bezoekjes aan de kinderboerderij en het strand en dat hij straks net zo gek met ons meedanst en meezingt op foute hits als dat wij dat nu doen. Het begin van de zwangerschap was door verschillende zwangerschapssymptomen en mijn weggevallen werk niet gemakkelijk. Maar op dit moment kan ik op een paar vervelende kwaaltjes na, vooral genieten van alles wat we meemaken als ouders in spé en de tijd voor mijzelf.

Saskia is 28 jaar en in verwachting van haar eerste kindje. Ze schrijft het liefst over haar ontdekkingen op het gebied van duurzame spulletjes, film- en boekentips, ontdekkingen en belevenissen tijdens de zwangerschap, goed voor jezelf zorgen door natuurlijke producten, beweging en ontspanning en straks over het avontuur mét een kindje en haar werk als fotografe.

U bent hier

Hoera, je bent zwanger!
Misschien is het heel snel gegaan, misschien heb je meer geduld nodig gehad of ben je zelfs onder... Lees meer

De zomer is mijn favoriete seizoen! Lange zwoele zomeravonden in de tuin, bbq aan, zwemmen, naar het strand..... maar de hele dag binnen... Lees meer

Marieke en Veerle - verloskundigen

Zittend aan de waterkant overdenk ik mijn dienst. Ik heb een onbevredigend gevoel. We hebben keihard gewerkt, alles geprobeerd en toch... Lees meer

Yay! Wat hebben we hier naartoe geleefd, onze eerste vakantie samen met Sammy. Eind mei stapten we met de hele familie in het vliegtuig... Lees meer

Ik ben inmiddels 38 weken zwanger en ik deel graag mijn favoriete items met jullie!

Een jumpsuit (met korte mouwen)
Ik vind... Lees meer

Momenteel ben ik 25 weken zwanger van onze zoon en onze dochter werd kort geleden alweer 1 jaar oud (mijlpaal)! De vorige keer heb ik... Lees meer

zwangerschapskleding

Een bolle buik had ik nog niet, maar mijn favoriete hoge broeken, shirtjes en truien pasten duidelijk niet meer. Vanaf ongeveer 10 weken... Lees meer

Er zijn dagen dat ik het mij nog amper besef dat ik, wat mij betreft, de mooiste titel draag die er bestaat. Namelijk die van ‘moeder’.... Lees meer

Wat als je tijdens je eerste bevalling een trauma opgelopen hebt. Zou je het dan nog een tweede keer aandurven?

Met een warme kop... Lees meer

Pagina's