VegaDutchie.nl Duurzaam Zwanger

Interview met Jolijn van Vegadutchie.nl

Iedereen weet dat goede voeding onwijs belangrijk is, met name tijdens je zwangerschap. Er zijn vele verschillende leefstijlen die men kan volgen, kies uit wat bij jou past! Jolijn zweert bij een veganistische leefstijl, en deelt dit graag op haar website Vegadutchie. Vandaag deelt ze met ons haar kennis! 

Wanneer en waarom ben je gestart met vegadutchie.nl?
Ik ben in mei 2011 gestart met Vegadutchie.nl. Zelf begon ik toen net met veganistisch eten. Mijn buik werd er blij van en ik wilde geen dierenleed meer veroorzaken. In Nederland was er op dat moment heel weinig online te vinden over vegan eten en dus begon ik van de een op de andere dag mijn blog. Ik deelde mijn favoriete recepten en persoonlijke verhalen en dat sloeg aan. Inmiddels is het alweer 7 jaar later en is Vegadutchie geëvolueerd tot een holistisch bedrijf. Ik ben niet meer alleen bezig met vegan recepten, maar ook veel met persoonlijke ontwikkeling, healing en een natuurlijke lifestyle. 

Wat is voor jou een natuurlijke lifestyle?
Natuurlijk leven betekent voor mij regelmatig verbinden met de natuur én kiezen voor voeding en producten die dichtbij de natuur staan. Een paar voorbeelden van verbinden met de natuur zijn een wandeling in het park maken, het water (zee/rivier/meer) opzoeken, een paar groenten verbouwen op je balkon of in je tuin of koken met seizoensgroenten. Ik kies zelf altijd het liefst voor groenten en fruit uit het seizoen en van dichtbij waardoor ik mezelf met het hier en nu verbind. Ik let er zoveel mogelijk op dat de producten die ik koop op een natuurlijke en eerlijke manier zijn gemaakt. Beauty-producten zoals deo, body-olie en gezichtscrème maak ik zelf met mijn essentiële oliën. Ik streef zeker geen 100% lifestyle na, maar probeer zoveel mogelijk keuzes te maken die goed zijn voor mezelf, mijn omgeving en de dieren. 

Kun je iets meer vertellen over de workshops die je geeft?
Ik geef op dit moment veel workshops over essentiële oliën. Dit is altijd weer een feestje! We zijn altijd met een groepje van maximaal 8 mensen. Ik vertel wat je met de 10 meest populaire oliën kunt doen. Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Lavendel is bijvoorbeeld perfect voor een diepere nachtrust, pepermunt helpt bij hoofdpijn en frankincense is dé olie voor hele gevoelige mensen. Ondertussen is het ook heel gezellig, we drinken warme cacao met wilde sinaasappelolie en ik maak altijd iets lekkers zoals een brownie met pepermuntolie. Deze workshop is een kennismaking voor mensen met essentiële oliën en ze kunnen zo kijken of het wat voor hen is. Ik geef ook workshops bij mensen thuis of voor vriendinnengroepen. Verder geef ik ook reiki (aka feel good ;-) ) behandelingen. Na zo’n sessie loopt bijna iedereen met een smile de deur uit. Daar word ik heel gelukkig van.

Je werkt veel met essentiele oliën, zijn deze ook geschikt voor zwangere vrouwen? Zo ja, waar dienen ze voor?
Essentiële oliën zijn zeker geschikt voor zwangere vrouwen en ook voor baby’s en jonge kinderen. Tijdens de zwangerschap kunnen ze ingezet worden voor misselijkheid, stemmingswisselelingen en krampen. Voor baby’s en kinderen bijvoorbeeld voor doorslapen, buikpijn en om een vertrouwd gevoel te geven. Er zijn wel een paar oliën die niet gebruikt mogen worden dus vraag altijd advies voordat je de olie gaat gebruiken. 

Wat zou je zwangere vrouwen als duurzame tip willen meegeven?
Mijn tip zou zijn: creëer voor jezelf het leven dat je ook wilt meegeven aan je kindje. Je bent zelf het levende voorbeeld voor je kind dus zorg ervoor dat je tevreden bent met jezelf en je lifestyle. Neem genoeg rust, kom erachter waar je van geniet in het leven en voed jezelf met goede producten. 

Instagram: Vegadutchie.nl

U bent hier

Duurzaam Zwanger Optimale Bevallingsvoorbereiding

- Advertorial -

Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap is een gezond voedingspatroon belangrijk. Heb je een kinderwens? Dan... Lees meer

Een ongeluk zit in een klein hoekje... Weten wat te doen? Deze cursussen zijn speciaal gericht op de ongelukjes die in de eerste jaren... Lees meer

Advertorial

De zwangerschap is een bijzondere periode die speciale aandacht verdient. Vooral wat voeding betreft. Een... Lees meer

Mindful Moments Duurzaam Zwanger

Het is een nieuw fenomeen: de parentale burn-out. Vooral hoogopgeleide en deeltijds werkende vrouwen zijn vatbaar voor het fenomeen.... Lees meer

Duurzaam Zwanger Urineverlies

Wist je dat een kwart tot meer dan de helft van vrouwen last heeft van bekkenbodemklachten tijdens of na de bevalling? Als je last hebt... Lees meer

Sandrine Duurzaam Zwanger Baby

Ik lig op de grond in de 'butterfly-pose'. Zo krijg ik even de tijd om over deze blog na te denken. Het is het moment van rust nemen ('... Lees meer

 

Wanneer je graag borstvoeding wilt geven aan je kindje, is het verstandig je hier in het derde trimester van je zwangerschap op... Lees meer

Niets is zo wonderlijk als de geboorte van een kindje! Binnen enkele maanden groeit de foetus uit tot een volwaardig mensje. Een mensje... Lees meer

Het belangrijkste van de kraamweek is dat jij zoveel mogelijk kunt herstellen van de bevalling. In Nederland is het gelukkig goed... Lees meer

Pagina's