Squiz Your Way Through Life

Aan alle moeders: je kent het wel, je zeult je een ongeluk met al je zelf gepureerde voeding. Potjes met gepureerd spul kunnen we namelijk ook zelf maken en anders kopen we het hier en zeulen we er ook mee rond. We zijn tenslotte bewuste en overijverige moeders die streven naar perfectie. Met de nadruk op streven...

En zo zat ik met hetzelfde goede gedrag als de vorige keer aan een enorme lunchtafel met onze twee samengevoegde families. Twee baby's, vijf grotere kinderen en meer dan een handvol volwassenen. Iedereen praat, valt of schreeuwt over elkaar heen. Pleun doet er nog een schepje bovenop met haar schelle, net ontdekte stemmetje. Ondertussen staat er een pannetje op het vuur, waar ik Pleuns maaltijd (verdeeld over plastic cupjes) aan het opwarmen ben. Als eenmaal alles op haar bordje ligt, gooit madame er na drie happen met de pet naar en gaat rustig verder met haar baby-gesprek. Geen oren meer naar haar hapje, wel oren naar haar eigen stemmetje.. Ik kon de toko weer opdoeken en mijn nomadenbestaan als moeder van een eerste (het schijnt dat je bij je tweede gemakkelijker wordt) weer inpakken…

Ontdekking!
En toen viel m'n oog op één van mijn Squiz knijpzakjes die ik nog even snel in mijn tas had gegooid onder het mom 'voor het geval dat'. Leeg. Nog onaangeraakt. Ik schep alles in het zakje en zip het met één gemakkelijke beweging dicht. Heerlijk dat iets een keer makkelijk is in plaats van ingewikkeld, want zoveel voelt moeilijk in ‘moederland’. En het fijne is, daar kan ik als perfectionist echt van genieten, het gepureerde komt er als een Masterchef- waardig, perfect, verfijnd slangetje uit. Want het eten wat 's middags niet meer dat mondje in mocht, kon aan het einde van de dag - in het zonnetje in het Vondelpark - er weer bij worden gehaald. Met goed resultaat! 

Gezond snoepzakje
Op het moment dat ik een knijpzakje tevoorschijn tover, staat dit bij Pleun inherent aan iets lekkers en stijgt haar enthousiasme. Zo ook op het kleedje in het Vondelpark; alles ging erin alsof ik haar een snoepzakje uit de snoepwinkel had gegeven (ze weet nog niet dat dit ook bestaat, houden we zo). Voor ik het wist, was het dan ook op. 

Squizen
Het Squiz knijpzakje houdt het eten fris en hygiënisch doordat je het zakje luchtdicht kan afsluiten. Dopje erop en gaan! Als het op is, of je wilt het eten toch niet meer geven, dan is het zakje goed af te wassen, in de afwasmachine te zetten, om vervolgens de nieuwe voeding (groente of fruit) au bain Marie of in de magnetron op te kunnen warmen. Let wel op: zet het pas schoongemaakte zakje open tijdens het drogen anders kan het gaan schimmelen! 

Als je dan toch zo lekker bezig bent, mede- perfectionist, neem je goede voedingen dan mee in dit zakje! Een pakketje van Squiz knijpzakjes komt in drie leuke uitvoeringen, heeft een aantrekkelijke vormgeving voor kindjes en is verkrijgbaar in verschillende maten: voor grote mondjes en kleine buikjes. We hebben leuk nieuws: wij mogen een pakketje Squiz weggeven! Like het Facebook bericht, laat een reactie achter en wie weet kan jij binnenkort Squiz thuis uitproberen. 18 april maken we de winnaar bekend.

Tot de volgende keer weer! En pas op je perfectionisme, alles in mate!

De winnares van het pakketje Squiz is Myrna Peelen! Gefeliciteerd! Stuur je ons een berichtje met je adres en contactgegevens?

U bent hier

Ik ben inmiddels 38 weken zwanger en ik deel graag mijn favoriete items met jullie!

Een jumpsuit (met korte mouwen)
Ik vind... Lees meer

Momenteel ben ik 25 weken zwanger van onze zoon en onze dochter werd kort geleden alweer 1 jaar oud (mijlpaal)! De vorige keer heb ik... Lees meer

zwangerschapskleding

Een bolle buik had ik nog niet, maar mijn favoriete hoge broeken, shirtjes en truien pasten duidelijk niet meer. Vanaf ongeveer 10 weken... Lees meer

Er zijn dagen dat ik het mij nog amper besef dat ik, wat mij betreft, de mooiste titel draag die er bestaat. Namelijk die van ‘moeder’.... Lees meer

Wat als je tijdens je eerste bevalling een trauma opgelopen hebt. Zou je het dan nog een tweede keer aandurven?

Met een warme kop... Lees meer

Al voordat ik wist dat ik zwanger was, las ik veel over zwanger worden en zwanger zijn. Er is veel informatie beschikbaar, maar veelal... Lees meer

Marieke is verloskundige en moeder van 3 kinderen. Op DuurzaamZwanger.nl deelt ze mooie, ontroerende en bijzondere gebeurtenissen die ze... Lees meer

Even voorstellen: onze nieuwe contributor Miryam. Een beetje een vreemde eend in de bijt, want; niet zwanger en geen baby. Wel vier kids... Lees meer

Maak kennis met Kim! Ze is 27 jaar en moeder van Lyna (11 maanden) en in verwachting van haar tweede kindje. 

Hi, ik ben Kim (27... Lees meer

Pagina's