Squiz Your Way Through Life

Aan alle moeders: je kent het wel, je zeult je een ongeluk met al je zelf gepureerde voeding. Potjes met gepureerd spul kunnen we namelijk ook zelf maken en anders kopen we het hier en zeulen we er ook mee rond. We zijn tenslotte bewuste en overijverige moeders die streven naar perfectie. Met de nadruk op streven...

En zo zat ik met hetzelfde goede gedrag als de vorige keer aan een enorme lunchtafel met onze twee samengevoegde families. Twee baby's, vijf grotere kinderen en meer dan een handvol volwassenen. Iedereen praat, valt of schreeuwt over elkaar heen. Pleun doet er nog een schepje bovenop met haar schelle, net ontdekte stemmetje. Ondertussen staat er een pannetje op het vuur, waar ik Pleuns maaltijd (verdeeld over plastic cupjes) aan het opwarmen ben. Als eenmaal alles op haar bordje ligt, gooit madame er na drie happen met de pet naar en gaat rustig verder met haar baby-gesprek. Geen oren meer naar haar hapje, wel oren naar haar eigen stemmetje.. Ik kon de toko weer opdoeken en mijn nomadenbestaan als moeder van een eerste (het schijnt dat je bij je tweede gemakkelijker wordt) weer inpakken…

Ontdekking!
En toen viel m'n oog op één van mijn Squiz knijpzakjes die ik nog even snel in mijn tas had gegooid onder het mom 'voor het geval dat'. Leeg. Nog onaangeraakt. Ik schep alles in het zakje en zip het met één gemakkelijke beweging dicht. Heerlijk dat iets een keer makkelijk is in plaats van ingewikkeld, want zoveel voelt moeilijk in ‘moederland’. En het fijne is, daar kan ik als perfectionist echt van genieten, het gepureerde komt er als een Masterchef- waardig, perfect, verfijnd slangetje uit. Want het eten wat 's middags niet meer dat mondje in mocht, kon aan het einde van de dag - in het zonnetje in het Vondelpark - er weer bij worden gehaald. Met goed resultaat! 

Gezond snoepzakje
Op het moment dat ik een knijpzakje tevoorschijn tover, staat dit bij Pleun inherent aan iets lekkers en stijgt haar enthousiasme. Zo ook op het kleedje in het Vondelpark; alles ging erin alsof ik haar een snoepzakje uit de snoepwinkel had gegeven (ze weet nog niet dat dit ook bestaat, houden we zo). Voor ik het wist, was het dan ook op. 

Squizen
Het Squiz knijpzakje houdt het eten fris en hygiënisch doordat je het zakje luchtdicht kan afsluiten. Dopje erop en gaan! Als het op is, of je wilt het eten toch niet meer geven, dan is het zakje goed af te wassen, in de afwasmachine te zetten, om vervolgens de nieuwe voeding (groente of fruit) au bain Marie of in de magnetron op te kunnen warmen. Let wel op: zet het pas schoongemaakte zakje open tijdens het drogen anders kan het gaan schimmelen! 

Als je dan toch zo lekker bezig bent, mede- perfectionist, neem je goede voedingen dan mee in dit zakje! Een pakketje van Squiz knijpzakjes komt in drie leuke uitvoeringen, heeft een aantrekkelijke vormgeving voor kindjes en is verkrijgbaar in verschillende maten: voor grote mondjes en kleine buikjes. We hebben leuk nieuws: wij mogen een pakketje Squiz weggeven! Like het Facebook bericht, laat een reactie achter en wie weet kan jij binnenkort Squiz thuis uitproberen. 18 april maken we de winnaar bekend.

Tot de volgende keer weer! En pas op je perfectionisme, alles in mate!

De winnares van het pakketje Squiz is Myrna Peelen! Gefeliciteerd! Stuur je ons een berichtje met je adres en contactgegevens?

U bent hier

Natuurlijk houdt het leven niet op wanneer je kinderen krijgt, sterker nog, mijn leven is rijker dan ooit! Maar het wordt wel anders.... Lees meer

Naar aanleiding van mijn blog over bevallen nam Drs. Mama contact met mij op of ik open stond voor een privé cursus aan huis. Dit is een... Lees meer

Duurzaam Zwanger Optimale Bevallingsvoorbereiding

In mijn laatste blog vertelde ik over de reacties die ik kreeg als ik vertelde over mijn traject. Juist die reacties kreeg ik ook van... Lees meer

Duurzaam Zwanger Vakantie

Het is zomer! Tijd voor wat tips voor duurzame (gezins)vakanties…

Voor mij begint de vakantie al tijdens het zoeken en boeken. Ik... Lees meer

Evelien heeft speciaal voor DuurzaamZwanger.nl de natuurlijke huidverzorging van SMPL gereviewed, en deelt haar ervaringen! 

Een... Lees meer

Odilie van der Zande is 35 jaar oud en woont samen met haar man Rob in Utrecht. Ze is op dit moment 29 weken zwanger van hun eerste... Lees meer

Door de snelle groei van kinderen blijf je de kast opnieuw opruimen en nieuwe kleding aanschaffen. Ruilen is de oplossing bedacht Cerian... Lees meer

Ik ben het type moeder die het belangrijk vindt dat de kids van jongs af aan gezond en gevarieerd te eten krijgen. Nu ze met 9 maanden... Lees meer

Veel van mijn vrienden zijn al jaren ‘uit de luiers’, hebben kinderen op de middelbare school met vriendjes en vriendinnetjes die... Lees meer

Pagina's