Ontspanning voor lichaam en geest

Goed kunnen ontspannen en voldoende rust nemen, zijn niet alleen voor jou van belang, maar ook voor je baby. Een manier om tot rust te komen, is het doen van ademhalingsoefeningen. Als je al in een vroeg stadium jezelf aanleert om op een goede manier te ademen, dan kun je hier straks bij de bevalling veel aan hebben.

Een handig en effectief hulpmiddel hierbij is de Inner Balance Trainer van Heartmath Benelux. Dit programma geeft je feedback, via je iPad of iPhone in combinatie met een oor sensor, over jouw innerlijke balans. Je krijgt tips en oefeningen hoe je deze balans kunt verbeteren. Met code DZ2015 krijg je 10% korting op de Inner Balance Trainer, verkrijgbaar in hun webshop.

Een andere manier om je lichaam en geest te ontspannen, is door gebruik te maken van de dvd van Tracey MalletDeze fitnessinstructrice uit Amerika heeft een speciaal programma ontwikkeld en besteedt aandacht aan 3 disciplines: pilates, yoga en krachttraining. Het zorgt ervoor dat je fit en flexibel blijft en extra aandacht besteedt aan de spiergroepen die tijdens de zwangerschap extra belast worden. Het fijne van deze dvd is dat er oefeningen zijn voor elk trimester en je de workout bovendien in je eigen tijd kunt doen.

U bent hier